Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého | Hardstreet Shop

Tréning vhodný pre začiatočníka

Debata týkajúca sa tréningu a cvikov na jednotlivé svalové partie.

Moderátori: KukoNr, Odin

Tréning vhodný pre začiatočníka

Poslaťod Odin » Pia Aug 28, 2009 9:42 am

Veľa začiatočníkov robí pri prvých krokoch v posilňovni tú chybu, že majú príliš veľké oči. Čo tým myslím? Začínajú cvičiť systémom split a vykonávajú v tréningu príliš veľa cvikov. Rád by som pomohol týmto začiatočníkom s bezpečným a efektívnym spôsobom cvičenie so záťažou.
Začiatočníci majú zvyčajne 2 hlavné výhody: jedna je, že nikdy netrénoval, takže rastú po všetkom, čo práve robia. Druhá je, že rýchlejšie regenerujú ako pokročilí cvičenci. Môžu teda trénovať svalovú partiu viackrát. Niekedy stačí začiatočníkovi deň na zotavenie, zatiaľ čo pokročilci celých 72 hodín.
Pre niekoho, kto nikdy netrénoval odporúčam začať tréningom celého tela. Ak partia regeneruje 24, potom je rozumné cvičiť partiu každý druhý deň. Nesnažte sa hneď svaly precvičiť príliš mnohých sériami az rôznych uhlov.
Teraz teda k tréningovému splitu: trénujte napr. v pondelok, stredu a piatok. Po šiestich týždňoch tento tréning zmeňte.
Vo všetkých týchto tréningoch robte 2 série po 12 opakovaniach (2x12) vo väčšej časti tréningu. Odpočinok medzi sériami majte asi 45 sekúnd. Prečo 12 opakovaní? Vyšší počet opakovaní pripraví vaše svaly na nadchádzajúcu ťažšie tréningy. Ďalšou dôležitou vecou je, že s 12 opakovaniami si vezmete nižšiu váhu, takže nebudete vystavení riziku úrazu. V druhom splitu znížte počet opakovaní na 8 - 10. Zmyslom prvých 6 týždňov je predovšetkým naučiť sa vykonania cvikov.

DÔLEŽITÉ: Najdôležitejšou vecou je v začiatkoch vášho tréningu FORMA. Cvičte kontrolovaným spôsobom. Ak máte tréningového partnera, nenechajte ho cvičiť s polovičnou váhou, s ktorou cvičíte vy.

Tréning 1

(týždeň 1 - 6)
zkracovačky 2x20
drepy 2x12
zakopávanie (alebo výpady) 2x12
tlaky s jednoručkami na rovnéj lavičke 2x12
sťahovanie kladky za hlavu (alebo príťahy veľkej činky) 2x12
tlaky na ramená s jednoručkami v sede 2x12
tricepsové stláčanie kladky 2x12
výpony na lýtka v stoji 2x15-20

Tréning 2

(týždeň 7 - 12)
zdvihy nôh 2x20
leg press (alebo drepy) 2x12
zakopávanie (alebo výpady) 2x12
tlaky s jednoručkami na šikmej lavici 2x12
sťahovanie kladky za hlavu (alebo príťahy veľkej činky) 2x12
tlaky na ramená s jednoručkami 2x12
tricepsové extenzie v ľahu 2x12
bicepsový zdvih s jednoručkami 2x12
výpony na lýtka v stoji 2x15-20

Tréning 3

(týždeň 13. - 18.)
zkracovačky 2x20
drepy 2x8-12
zakopávanie alebo výpady 2x8 - 12
tlaky s jednoručkami na rovné lavici 2x8-12
príťahy s jednoručkami v predklone 2x 8-12
tlaky na ramená s jednoručkami 2x8-12
extenzia nad hlavou s provazovým držákem 2x 8-12
bicepsový zdvih na šikmé lavici 2x 8-12
výpony v sede na lýtka 2x15-20

Po tejto dobe budú posilnené vaše šľachy a väzy. Vaše svaly výrazne posilnia a porastú. Neustále dbajte na správnu techniku vykonávania cvikov, to vám pomôže vybudovať si perfektnú postavu, po akej túžite a hlavne predísť zbytočným zraneniam. Nezabúdajte na to že dôležité je mať zvládnutú na 100% stravu lebo inak tento tréning nemá žiadny význam!

Zdroj: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=150447
My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Obrázky: 52
Kredit: 28

E-shop s doplnkami vivy

Re: Tréning vhodný pre začiatočníka

Poslaťod vlaDKo » Ned Sep 27, 2009 6:17 pm

cawko mam 15 rokov a zacinam cvicit chcel by som keby ste mi pomohli zostavit jedalnicek na tyzden alebo aspon nejaky na menej dni a zaroven treningovy plan. pretoze ja nechodim do posilovne ,lebo mam doma spravenu a mam tam skoro vsetky cviky takze by som bol rad keby ste mi pomohli ......
vlaDKo
Začiatočník
Začiatočník

Kredit: 0

Poslaťod Matias » Str Dec 16, 2009 7:04 pm

caw som tu tiez nový a chcel by som sa spýtať že ak by som chcel narásť za pól roka nedal by sa ten tréning nejak zmeniť alebo by ten prvý tréning mal vyhovovať???
Matias
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod miroVK » Str Dec 16, 2009 10:34 pm

pockaj teraz toto nechapem.. vyrast? to akoze nabrat vahu za pol roka? ak je to tak,tak kolk si asi tak predstavujes pod pojmom vyrast?

Strava je dôlezitejsia nez trening. Pokial nemas dobru stravu,tak mozes mat rening akykolvek...
Obrázok užívateľa
miroVK
V žilách mu koluje NITRIX
V žilách mu koluje NITRIX

Kredit: 4

Poslaťod Sabre » Štv Dec 17, 2009 1:12 am

miro ale aj pri zazracnej strave a suplementacii sa nevysportuje ze pol roka.. nezabudj.. chlapce potrebujes ece vela mesiacov.. mozno rokov.. a taktiez aj regeneracia je dolezita.. prvorada strava potom regeneracia a potom az trening!
BOLA TO SKORO SUPER BIAC AJ KED SCELA IBA DO RICI A NIJAK INAC !!!
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Poslaťod Matias » Štv Dec 17, 2009 9:24 am

vyrásť nemyslím tak že budem ako nejaká hora ale že sa to na mňe bude vidieť aspoň troška ... som chcel iba horné telo nejak vyrysovať ale hovorili mi že aj tak musím cvičiť aj na spodné aby to bolo rovnováhe a že na spodnej časti tela máš najvačší sval myslím že sedací ak dobre viem a že na ten ak necvičím že by mi to spomalovalo rast hornej časti tela to je fakt tak? alebo je to blbosť?
Matias
Začiatočník
Začiatočník

Späť na Tréning

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk