Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého | Hardstreet Shop

Strečing!

Debata týkajúca sa tréningu a cvikov na jednotlivé svalové partie.

Moderátori: KukoNr, Odin

Strečing!

Poslaťod KukoNr » Štv Mar 26, 2009 11:45 pm

Toľko zanedbávaný strečing

Všetci o ňom už počuli a podvedome vedia, že by ho aj mali robiť. Ujasnime si prečo je tak dôležitý a prečo tvorí neoddeliteľnú súčasť každého tréningu.

1. Strečing je prevencia proti skráteniu svalov a jeho pomocou je možné tiež meniť dĺžku svalu, ak je veľmi skrátený(napr. po úrazoch).

2. Pri pravidelnom cvičení zvyšuje rozsah pohybového aparátu.

3 Pred tréningom Vám pomôže zohriať organizmus a pripraviť na nadchádzajúci výkon a tým predchádzať úrazom. Avšak prevádzajte ho vždy cca 5 min na rotopede = predhriatie organizmu(organizmus musí byť najskôr „nahodený“, ako chcete pretiahnuť stuhnuté svaly, keď organizmus nie je predhriaty)

4.Po tréningu strečing kompenzuje svalovú únavu. Určite poznáte ten pocit, keď je sval „napumpovaný“ k prasknutiu a toto pretiahnutie mu moc uľavý..

5. Strečing má vplyv na cievne ústrojenstvo. Uvedomte si, že čím viac je sval prekrvovaný, tým je tiež vyživovaný a lepšie regeneruje.

6. Strečing pôsobí i na nervovú sústavu. Záverečným strečingom uvediete telo do kľudu po náročnom tréningu ( každý tréning, či už vrcholového športovca alebo ženy ktorá si udržuje peknú postavu, je vyvedením tela z bežného stereotypu a kľudového stavu)

7. Strečing je ideálny používať i medzi jednotlivými sériami. Určite poznáte ten pocit, keď prevádzate tlaky na ramená s veľkou činkou, veľakrát cítite ako Vám tuhne krk a tu vám tiež strečing pomôže.

Zásady strečingu

1. Strečing nasleduje až po predhriatí organizmu
2. Dbáme na správne dýchanie u každého cviku.
3. Aj na strečing sa sústredíme
4. Nikdy pri preťahovaní nehmitáme, ale cvik prevádzame ťahom
5. Nikdy tiež necvičíme cez bolesť, ale len do krajnej hranice pohybu.
6. Po úrazoch svaly preťahujte veľmi opatrne (spýtajte sa odborníkov).

Určite si nájdete pár vhodných cvikov na pretiahnutie celého tela ako pred, tak i po tréningu. Veď Vám to zaberie cca 10-15 min., keď si nájdete čas na celý tréning, tak Vás už týchto pár minút nezabije. Verte že vaše telo Vám bude vďačné. Nie je nič horšieho než vidieť človeka, ktorý vlastný telo ako z časopisu, ale neohne sa ani na zem pre noviny, alebo neotočí hlavu.

Zdroj: (ironfactor.cz)
Obrázok užívateľa
KukoNr
Moderátor
Moderátor

Kredit: 0

E-shop s doplnkami vivy

Poslaťod mafl » Pia Mar 27, 2009 10:17 am

no ja osobne strečing vôbec nepraktizujem ale podla toho čo sa tu píše už asi začnem
som tvrdý zástanca FULL BODY :D
mafl
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod KukoNr » Pia Mar 27, 2009 11:42 am

mafl píše:no ja osobne strečing vôbec nepraktizujem ale podla toho čo sa tu píše už asi začnem

no ved ani ja moc, preto som to sem dal, bo je to potrebnee a myslim ze vela ludii to nerobii
Obrázok užívateľa
KukoNr
Moderátor
Moderátor

Poslaťod mafl » Pia Mar 27, 2009 5:13 pm

no to máš a pravdu skoro nik to nerobí aj ked som v posilke tak to nikoho nevidím robiť

a ako to je stým skracovním svalov? nechápem
mafl
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod KukoNr » Pia Mar 27, 2009 5:37 pm

mafl píše:no to máš a pravdu skoro nik to nerobí aj ked som v posilke tak to nikoho nevidím robiť

a ako to je stým skracovním svalov? nechápem

no tym ze budes robit strecing pred a po treningu tak predídes tomu aby sa ti skratily svali
Obrázok užívateľa
KukoNr
Moderátor
Moderátor

Poslaťod mafl » Pia Mar 27, 2009 9:41 pm

no tak teraz vám niečo poviem

dnes som ten strečing vyskúšal a ako to dopadlo nevravím že priamo zo strečingu neviem prečo sa mi to stalo ale aha

prišiel som do posilky
vravím si a tak rozohrejem sa rozcvičím a tak a potom som si dal ten strečing bol som ako guma bolo mi fajn zahriaty roztiahnutý prosto super

odcvičil som drepy v pohode a tak a potom prišli výpady no ty vole
1. séria v pohode 12 opakovaní s 36 kg
2 séria tak isto ale...
ako náhle som odcvičil položil činku a zrazu dal som krok do predu čo sa asi stalo? :?: spadol som na zem lebo sa mi natiahli šľachy a mám ich neviem ako sa to povie použijem to ako u kosti nadlomené čiže kúsok šlachy je v čudu neni prichitený o kosť super nie? :wink:

takže výsledok je že ledva chodím a nohy nebudedm dosť dlho posilnovať
mafl
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod thommy » Ned Máj 03, 2009 10:52 am

mafl píše:no tak teraz vám niečo poviem

dnes som ten strečing vyskúšal a ako to dopadlo nevravím že priamo zo strečingu neviem prečo sa mi to stalo ale aha

prišiel som do posilky
vravím si a tak rozohrejem sa rozcvičím a tak a potom som si dal ten strečing bol som ako guma bolo mi fajn zahriaty roztiahnutý prosto super

odcvičil som drepy v pohode a tak a potom prišli výpady no ty vole
1. séria v pohode 12 opakovaní s 36 kg
2 séria tak isto ale...
ako náhle som odcvičil položil činku a zrazu dal som krok do predu čo sa asi stalo? :?: spadol som na zem lebo sa mi natiahli šľachy a mám ich neviem ako sa to povie použijem to ako u kosti nadlomené čiže kúsok šlachy je v čudu neni prichitený o kosť super nie? :wink:

takže výsledok je že ledva chodím a nohy nebudedm dosť dlho posilnovať

hehe kamo niesi sam ja som si pri drepoch natrhol sval a marodujem s nohami :(
thommy
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod miroslava hudecova » Str Aug 05, 2009 1:54 pm

no ja si mylsim ze strecing je velmi podstatny....ja sice necvicim moc dlho (neviem ako vy,ked vy ho nerobite) ale citim sa lepsie.ked som cvicila pred tym som ho nerobila...oplati sa robit strecing vazne...... inak neviete nejake cviky na spevnenie prs?dikeess
miroslava hudecova
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Violator » Str Aug 05, 2009 5:47 pm

hahahahahahaha nemozem z vas kazdy odborne hmka ze ano je potrebny a dvaja to skusia a su na lozku :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Violator
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Poslaťod thunderh4wk » Str Aug 05, 2009 11:40 pm

ked ten strecing neviete robit, tak ho nerobte, to je zase moja rada :lol:
Obrázok užívateľa
thunderh4wk
V žilách mu koluje NITRIX
V žilách mu koluje NITRIX

Re: Strečing!

Poslaťod mandarius » Pon Nov 23, 2009 2:31 pm

Co sa tyka toho skracovania svalov, znamena to ze ked posiluje niekto v mladom veku tak je to prevencia proti tomu, aby nenarastol? alebo som to zle pochopil?
mandarius
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Späť na Tréning

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 1 hosť

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk