Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého | Hardstreet Shop

Ramená

Debata týkajúca sa tréningu a cvikov na jednotlivé svalové partie.

Moderátori: KukoNr, Odin

Ramená

Poslaťod Odin » Sob Jan 10, 2009 11:39 am

Ramená

Obrázok
Obrázok

- TLAK S JEDNORUČNÝMI ČINKAMI V SEDE (S OPRETÍM O LAVIČKU)
Tlak s jednoručnými činkami v sede je základným cvikom pre budovanie svalovej hmoty ramien. Veľmi účinne sú zaťažované svaly deltové (najmä ich predná časť), sval trapézový, sval nadhrebeňový, ale taktiež vrchná oblasť prsných svalov a triceps.
PREVEDENIE CVIKU:
Sadnite si na lavičku, uchopte činky, nadýchnite sa a švihom ich dopravte nad hlavu. Chrbát je celou plochou vsadený do opierky lavičky, lopatky sú mierne prepnuté (poloha je zhodná s polohou pri tlakoch v sede s veľkou činkou). Činky vytlačte nahor do východiskovej polohy. Ruky v lakťoch neprepínajte, ale nechajte ich mierne prehnuté, docielite tak neustáleho napätia v ramenách čo prispeje k zefektívneniu cvičenia. Následne ich spolu s nádychom začnite pomaly spúšťať čo najnižšie nadol, minimálne po úroveň uší. Teraz spolu s výdychom činky vytláčajte smerom nahor. Pre dosiahnutie lepšej kontrakcie môžete pred dosiahnutím východiskovej polohy vytáčať ruky dlaňami k sebe. Pohyb nahor sa vykonáva dynamickejšie ako smerom nadol.
Obrázok

- ROZPAŽOVANIE S JEDNORUČNÝMI ČINKAMI V STOJI
Rozpažovanie s jednoručnými činkami v stoji je základným cvikom pre budovanie svalovej hmoty ramien. Veľmi účinne sú zaťažované svaly deltové (najmä ich stredná časť), sval trapézový, sval nadhrebeňový.
PREVEDENIE CVIKU:
Postavte sa, nohy uložte mierne od seba, resp. na šírku ramien. Chrbát je prirodzene prehnutý, môžete sa ľahko predkloniť. Činky držte pred telom tak, aby vnútorné strany dlaní smerovali nadol. Ruky v lakťoch mierne prehnite.Z tejto východiskovej polohy začnite ruky oblúkovitým pohybom zdvíhať nahor. Hánky držte smerom hore, lakte sú neustále o niečo vyššie ako Vaše zápästia. Ruky zdvíhajte po úroveň uší. V poslednej časti dráhy pohybu sa snažte o mierne vytáčanie zápästia tak, aby malíček smeroval nahor. Celý pohyb vychádza len z ramien. Po dosiahnutí vrchnej polohy zadržte na moment váhu a následne pomaly a kontrolovane ju spustite do východiskovej polohy. Pri pohybe smerom nahor sa nadýchnite, vo vrchnej polohe na moment zastavte dych a pri pohybe smerom dolu vydychujte.

- PRÍŤAHY VEĽKEJ ČINKY K BRADE
Príťahy činky k brade patria medzi základné cviky pre rozvoj objemu ramien. Zaťažované sú najmä svaly deltové (stredná časť), trapézy (vrchná časť), nadtŕňový sval, dvojhlavý sval ramena, sval ramenný a sval ramennovretenný.
PREVEDENIE CVIKU:
Pripravte si veľkú činku. Os činky uchopte úzkym úchopom nadhmatom (úchop je vždy užší ako šírka vašich ramien). Ruky s činkou spustite voľne pred seba. Chrbát držte vystretý, trup prirodzene vzpriamený, bez akéhokoľvek náznaku predklonu alebo záklonu. Ramená ťahajte dozadu.
Z počiatočnej polohy zdvíhajte činku nahor smerom k brade. Lakte pritom držte neustále nad osou činky! Vo vrchnej polohe pohyb činky neprerušujte, ale pomaly a kontrolovane ju vráťte späť do počiatočnej polohy. Celá dráha pohybu tak tvorí zvislú priamku rovnobežnú s osou trupu.
Pri zdvíhaní záťaže nahor sa hlboko nadýchnite a pri spúšťaní záťaže do počiatočnej polohy vydýchnite. Dýchajte plynulo v rytme cvičenia.
Vyvarujte sa používaniu neprimeranej záťaže! Práve snaha zvládnuť ťažké váhy núti k neopodstatnenému cheatingu, ktorý je sprevádzaný najprv výrazným predklonom a neskôr, pri doťahovaní činky, mohutným záklonom trupu. Rovnako cvik nevykonávajte ani švihom alebo nadhadzovaním činky.
Keďže záverečná fáza príťahov výrazne aktivuje trapézy (najmä pri doťahovaní činky k brade), tí, ktorí nechcú tento sval zaťažovať musia pohyb ukončiť v úrovni prsných svalov.
Obrázok
Príklad možného tréningu ramien

Ttlak na stroji multipress
2 x 25 - 30

3 - 4

15 - 20

Rozpažovanie v stoji s jednoručnými činkami
1 x 25

2 - 3

15 - 20

Rozpažovania v predklone s jednoručnými činkami
1 x 20 - 25

2 - 3

15 - 20
(kulturistika.sk)
Naposledy upravil Odin dňa Ned Mar 15, 2009 11:51 am, celkovo upravené 3
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Obrázky: 52
Kredit: 28

E-shop s doplnkami vivy

Poslaťod Visu5KO » Pon Jan 12, 2009 11:35 am

No u mňa sú ramená dos? problematické lebo mam niečo z ramenom a nemo?em polovinu cvikov neviem čo to mam vyklbené alebo čo ... Nemô?em cviči? ani z malými váhamy Arnoldové tlaky lebo mi praskne v ramene a koniec ... :( Len prítahy k brade a nejake tie predpa?ovačky ... A chcem sa spýta? či tam tie arnoldové tlaky budu nejak chýba? v tých tréningoch...
Obrázok užívateľa
Visu5KO
Začiatočník
Začiatočník

Kredit: 0

Poslaťod KukoNr » Pon Jan 12, 2009 3:00 pm

mam podobny problem, hlavne v zime ked dakde nachladnem, cvicim len upazovanie v predklone, predpazovanie s jednoručkami, a tlaky s velkou cinlkou v sede, arnoldove tlaky vobec nemozem bo mi tam lupka v ramenach a boli ma to jak slak, ale vyskusaj daku klbovu vyzivu, mozno to pomoze, nemyslim si ze by to dako moc chybalo bo musis cvicit tak aby si si nesposobil este dake trvale nasledky, mna ked bolia ramena tak ich necvicim kym to neprejde zase
Obrázok užívateľa
KukoNr
Moderátor
Moderátor

Poslaťod bajker30 » Sob Feb 21, 2009 5:24 pm

ja tiež mám problém s pravým ramenom a po dlhšej dobe som si všimol že pravý prsný sval mi zaostáva za ľavým a nie je taký vypracovaný
bajker30
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod miroc » Ned Mar 01, 2009 7:52 pm

mne dobre "pise" supazny tlak s velkou cinkou :wink:
miroc
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod miroVK » Ned Mar 01, 2009 11:21 pm

PRÍŤAHY VEĽKEJ ČINKY K BRADE

PREVEDENIE CVIKU:

....Pri zdvíhaní záťaže nahor sa hlboko nadýchnite a pri spúšťaní záťaže do počiatočnej polohy vydýchnite...

Nie naopak? Ja som stale dychal opacne... Teda pri vsetko ked dviham,tlacim vydychujem...
Obrázok užívateľa
miroVK
V žilách mu koluje NITRIX

Kredit: 3

Poslaťod Odin » Pon Mar 02, 2009 4:56 pm

nie dobre to je..... ved automaticky hore nadych dolu vydych inak sa to ani neda :!:
My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Poslaťod miroVK » Pon Mar 02, 2009 6:28 pm

no praveze ja to robim naopak a mne sa to inak neda... :D
Obrázok užívateľa
miroVK

Kredit: 3

Poslaťod Picus » Pon Mar 02, 2009 10:21 pm

Najlepšie je keď pri tom nedýchaš :D na jeden nádych si najsilnejší
Picus
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Odin » Štv Mar 05, 2009 1:33 pm

Picus píše:Najlepšie je keď pri tom nedýchaš :D na jeden nádych si najsilnejší

no lenze na jeden nadych by si asi moc toho neodcvicil :wink:
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Poslaťod Alexx » Štv Mar 05, 2009 2:55 pm

Odin píše:nie dobre to je..... ved automaticky hore nadych dolu vydych inak sa to ani neda :!:

kkt jak traky este som nepocul ze ked nieco tlacis,pritahujes alebo neviem co aby si sa nadychoval
Alexx
Poriadny sypač
Poriadny sypač

Kredit: 10

Poslaťod Odin » Štv Mar 05, 2009 3:09 pm

Si poriadne najskor precitaj co tu preberamea potom pis ,ved samozrejme ze pri tlaku je to opacne to je snad jasne kazdemu pri niektorych cvikoch to ide sme a pri inych sa to treba naucit tuto som daco pripravil snad to pomoze viewtopic.php?t=257
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Poslaťod teky666 » Str Máj 06, 2009 10:51 am

Odin píše:Si poriadne najskor precitaj co tu preberamea potom pis ,ved samozrejme ze pri tlaku je to opacne to je snad jasne kazdemu pri niektorych cvikoch to ide sme a pri inych sa to treba naucit tuto som daco pripravil snad to pomoze viewtopic.php?t=257
da sa cvicit ramena aj multi pres na rozvcicku 20-30 opakovani tlaky w sede jednoruckama,predpazky rozpazky? staci to?
teky666
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod Odin » Str Máj 06, 2009 12:04 pm

no tazka otazka, podla toho co si predstavujes pod tym ze staci.... :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Poslaťod PetrBM » Pon Jún 22, 2009 11:20 pm

ramená som dlho cvičil a nič, až potom mi jeden dobrák s dlhoročnými skúsenosťami poradil čo a ako. Poslal ma po opasok do rúk mi vrazil 24 kilové jednoručky a, že makaj. :roll: Tak som sa takto rozbehol a uvidím časom aké výsledky sa dostavia.
PetrBM
Začiatočník
Začiatočník

Ďalší

Späť na Tréning

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 1 hosť

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk