Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého | Hardstreet Shop

Nohy

Debata týkajúca sa tréningu a cvikov na jednotlivé svalové partie.

Moderátori: KukoNr, Odin

Nohy

Poslaťod Odin » Sob Jan 10, 2009 11:37 am

Nohy

Obrázok

- DREPY
Drepy sú základným cvikom pre rozvoj objemu nôh. Zaťažovaný je najmä štvorhlavý sval stehna, ohýbače stehna, adduktory, abduktory, krajčírsky sval, sedacie svaly a vzpriamovače trupu.
PREVEDENIE CVIKU:
Na silovom stojane si pripravte veľkú činku. Os činky nadvihnite tak, aby zaujala miesto za krkom na vrchnej časti trapézového svalu. Urobte krok vzad a vyrovnajte vzniknutý balanc. Chrbát držte prirodzene vystretý, ľahko prepnutý do lordózy. Chodidlá umiestnite na šírku ramien, špičkami mierne od seba. Ťažisko váhy spočíva vždy v strede chodidiel, nikdy ho nepresúvajte na špičky, ani na päty! Zlepšiť stabilitu a izoláciu stehien môžete použitím podložky pod päty. Zaujatím základného postoja sa dostávate do počiatočnej polohy cviku.
Hlboko sa nadýchnite a pomaly, kontrolovane začnite spúšťať činku smerom nadol. Pri klesaní do drepu sa trup ľahko predkláňa, chrbát je však neustále fixovaný, vzpriamený. Počas pohybu držte kolená vždy nad chodidlami, nesnažte sa ich vytláčať do strán. Drep vykonávajte minimálne do rovnobežnej polohy s podlahou. Následným dynamickým tlakom, vychádzajúcim výlučne z kvadricepsov, činku vráťte späť do počiatočnej polohy. V priebehu celého cviku sa činka pohybuje len po kolmici.
Dýchajte plynulo v rytme cvičenia. Pri pohybe smerom nadol sa nadýchnite a pri pohybe smerom nahor vytláčajte záťaž spolu s výdychom.
Drepy môžete vykonávať s rozličným postavením chodidiel a v rôznych modifikáciách. Čím užší postoj zvolíte, tým väčšmi aktivujete vonkajšiu časť kvadricepsov. Naopak, postoj väčší ako je šírka ramien, aktivuje predovšetkým vnútornú časť stehien. Pri vykonávaní hlbokých drepov sa zo spodnej polohy, od lýtok, nikdy neodrážajte. Pri drepoch “do sedu” si v skutočnosti na lavičku nesadáte, neprechádzate cez mŕtvy bod, dotknete sa jej len sedacími svalmi a okamžite sa vraciate do počiatočnej polohy.
Vyvarujte sa používaniu neprimeraných záťaží, ktoré vás nútia k prílišnému predklonu, alebo inému oklamaniu techniky cviku! Pri takomto cvičení sú preťažované vzpriamovače trupu, následkom čoho ste nútený sa neprirodzene hrbiť, samotný vztyk sa začína pohybom sedacích svalov, resp. odrazom.
Obrázok

- MŔTVY ŤAH S VYSTRETÝMI NOHAMI
Mŕtvy ťah s vystretými nohami je jeden zo základných cvikov tvarujúcich zadnú stranu stehna. Zaťažované sú najmä ohýbače stehien (hamstringy), sedacie svaly, vzpriamovače trupu, medzilopatkové svaly, trapézový sval.
PREVEDENIE CVIKU:
Pripravte si veľkú činku. Postavte sa na schodík, bloky alebo vyvýšenú podložku (cca 25 cm). Chodidlá umiestnite na šírku ramien, špičkami mierne od seba. Miernym pokrčením nôh v kolenách sa hlboko predkloňte a dôkladne uchopte os činky. Úchop zvoľte na šírku ramien buď nadhmatom alebo kombinovane (jedna ruka nadhmatom, druhá podhmatom). Vystrite chrbát, nohy i ruky. Ťažisko tela musí spočívať vždy v strede chodidiel, nikdy ho nepresúvajte na špičky, ani na päty!
Vzpriamovaním trupu v bedrovom kĺbe zdvíhajte činku smerom nahor do kolmej polohy voči podlahe. Následne pomalým, kontrolovaným pohybom začnite spúšťať činku späť do počiatočnej polohy. Činku sa snažte spúšťať až po úroveň chodidiel, resp. čo možno najnižšie tak, aby ste v hamstringoch cítili čo možno najväčšie napätie.
Dýchajte plynulo v rytme cvičenia. Pri predkláňaní sa hlboko nadýchnite a pri doťahovaní činky do vrchnej polohy vydýchnite.
Vyvarujte sa používaniu neprimeranej záťaže! Najdôležitejšie je, aby ste cvik vykonávali technicky správne, teda vždy s vystretým chrbtom (nikdy nesmie dôjsť k jeho zaguľateniu) a vystretými nohami (snažte sa o ich maximálne natiahnutie).
Najväčšiu časť práce vykonávajú hamstringy pri vzpriamovaní trupu z počiatočnej polohy do paralelnej s podlahou, potom prácu preberajú vzpriamovače a v závere pohybu sa uplatňujú medzilopatkové svaly.

Obrázok

- PREDKOPÁVANIE – EXTENZIA STEHIEN
Predkopávanie je nenahraditeľným cvikom pri rysovaní a tvarovaní prednej strany stehien. Zaťažovaný je najmä štvorhlavý sval stehna a sval krajčírsky, pričom cvik pôsobí predovšetkým na oblasť nadkolenia.
PREVEDENIE CVIKU:
Skôr než začnete cvičiť, dôkladne si nastavte opierky stroja. Opierku chrbta upravte podľa dĺžky stehien tak, aby jamka kolenného kĺbu spočinula presne na okraji sedačky. Valcovitú opierku nôh nastavte podľa dĺžky holene tak, aby ste sa do nej zapierali priehlavkom nad chodidlom.
Po nastavení opierok sa usaďte v stroji. Chrbát je celou plochou vtlačený do opierky chrbta, holene sú zapreté do valcovitých opierok nôh. Hlboko sa nadýchnite. Oblúkovitým pohybom začnite zdvíhať špičky nahor až do úplného prepnutia stehien. Tu môžete pohyb na sekundu prerušiť a zotrvať vo vrcholovej kontrakcií. Následne pomaly a kontrolovane spustite špičky späť do východiskovej polohy.
Pohyb sa začína vždy z úplného natiahnutia stehien až do ich úplného zmrštenia.
Dýchajte plynulo v rytme cvičenia. Pri spúšťaní špičiek do východiskovej polohy sa nadýchnite, pri prepínaní stehien vydýchnite.
Aj pri predkopávaní môžete rôznym postavením chodidiel ovplyvniť rôzne hlavy štvorhlavého svalu stehna. Ak máte chodidlá uložené rovnobežne, zaťažujete všetky hlavy rovnako. Ak špičky vytočíte smerom k sebe, dovnútra, zaťažujete viac vonkajšiu hlavu. Ak špičky smerujú od seba, zaťažujete viac vnútornú časť štvorhlavého svalu stehna.

Obrázok
(kulturistika.sk)
Naposledy upravil Odin dňa Uto Jan 27, 2009 12:16 am, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Obrázky: 52
Kredit: 28

E-shop s doplnkami vivy

Poslaťod Odin » Uto Jan 13, 2009 12:08 am

Tréning nôh

Obrázok

created by_Admin
My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Poslaťod mafl » Uto Mar 17, 2009 12:55 pm

nedal by si tu ukážku výpadu? čo to je
som tvrdý zástanca FULL BODY :D
mafl
Začiatočník
Začiatočník

Kredit: 0

Poslaťod Odin » Uto Mar 17, 2009 1:01 pm

mafl píše:nedal by si tu ukážku výpadu? čo to je

staci pouzit funkciu hladat :arrow: viewtopic.php?t=278 :wink:
My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Poslaťod mafl » Pia Mar 20, 2009 4:50 pm

aha ja som na to ani nepomyslel díky mocc :wink:
som tvrdý zástanca FULL BODY :D
mafl
Začiatočník
Začiatočník

Re: Nohy

Poslaťod tosko987 » Str Sep 29, 2010 10:04 pm

cviči aj niekto drepy s činou v predu ? :D
Obrázok užívateľa
tosko987
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod KukoNr » Str Sep 29, 2010 10:21 pm

ja som to volakedy cvicil, striedal som to jeden trening normalne a druhy s cinkou v predu
Obrázok užívateľa
KukoNr
Moderátor
Moderátor

Poslaťod Y0G1 » Ned Okt 03, 2010 2:57 pm

chalani tiez by som potreboval pomoct vnutorna strana stehien ako ju zmensit a spevnit mam to take no nie pevne a vobec neviem aky cvik na to je zmensit a spevnit ak mi rozumiete :)
Y0G1
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod thunderh4wk » Štv Okt 21, 2010 5:45 pm

Na to musíš proste schudnúť.
Obrázok užívateľa
thunderh4wk
V žilách mu koluje NITRIX

Poslaťod asija » Pon Nov 01, 2010 11:55 am

[quote="tosko987"]cviči aj niekto drepy s činou v predu ? :D[/
ja ich cvičím asi 4 mesiace, a bavia ma:) :D
asija
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod kexo » Pon Nov 01, 2010 12:07 pm

jasne ze cvici ja ten cvik moc nemusim pri vyssich vahach ho mam problem udychat a ked si nalozim 130kg tak sa mi aj cinky smyka z ramien
Obrázok užívateľa
kexo
Moderátor
Moderátor

Poslaťod woody25 » Pon Júl 11, 2011 4:15 pm

Je možné že ma koleno bolí z hacken drepu? Alebo je to skôr z drepu? Pri drepe ma bolí ako fras. Nemyslím si že tieto 2 cviky cvičím technicky zle. Cvičím druhý rok,mám 17. Váhu mám najvyššiu 100-105 kg pri jednom opakovaní. Čo doporučujete?
woody25
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod bobkuuu » Ned Nov 13, 2011 7:38 pm

Ahojte chlapci poradíte mi, potrebujem sa vpratať naspäť do nohavíc (to, že sú mi už malé všetky tričká, mi nevadí :D ) zhodiť stehná a zadok. Je pravda, že keď chcem svaly, tak ťažkú záťaž, a keď schudnúť, tak ľahkú? každý 2. deň 200 drepov bez závažia by mohlo stačiť? Či sa mám na to dať... vďaka
bobkuuu
Začiatočník
Začiatočník

Kredit: 3

Poslaťod miroVK » Ned Nov 13, 2011 9:50 pm

jajajajaaaj.. no tak teda ak chces zhodit z noh a zadku,tak ti poviem len tolko,ze lokalne sa chudnut neda... dalej ti mozem tiez povedat,ze 200 drepov je uplne zbytocna vec.. Vsetko je to len o strave.. zacni dietu,makaj a pôjde to...
Obrázok užívateľa
miroVK

Kredit: 3

Späť na Tréning

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk