5.ty rocnik by sa mal konat19.12.2009 v trnavskom kine hviezda. Start sutaze je naplanovany na 12:00.. ale sutaziaci tam musia ist skor koly vazeniu..

sutaz bude mat 6kategorii:
- Ženy
- Dorastenci (16 - 19 rokov)
- Juniori (20 - 23 rokov
- Masters (40 - ..... rokov)
- Open do 100 kg
- Open nad 100 kg
Je to bez vahovych kategorii.. kazdy vysledok sa prepocita na body.. takzvany reshel.. kazda vaha je bodovana istim koeficientom ktory sa prenasoby vykonom a vylsedny pocet bodov urci poradie pretekarov... Sutazi sa raw benchpress teda bez superdresov!!!A sutazi sa takzvanim STOP-TLAKOM(cinku vam podaju do vystretych ruk idete pohym dole, pockate na pokyn rozhodcu a ten povie bud tlak alebo bench a vtedy zacnete tlacit, cinku dvihnete do vystretych ruk a tam ju drzite kym neda rozhodca pokyn odbrat cinku) Pravidla su take ze nemalo by sa pohnut nohou ani zadkom ako pri klasickom benchpresse.. opasky a bandaze su povolene--- podla sucastnych informacii co mam by tato sutaz mala byt jedina medzinarodna raw sutaz v benchprese kedze ucast potvrdili pretekari z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Rakúska, Ukrajiny a domáceho Slovenska.
Co sa tyka minulych rocnikov tak sutaz bola organziovana prvy x v roku 2005.. ucast nebola vysoka bolo myslim ze 16pretekarov.. ja som sa zucastnil tiez bol som v kategorii dorast + junior kde bolo spolu somnou 6pretekarov.. a poviem vam.. este teraz si pamatam tie vahy ja som mal cca53kg.. jeden chalanisko tak stary ako ja 52kg to sme mali vtedy mi 2ja 15 a zvystny v nasej kategorie mali od 19r viac a ich vaha:D hh najlachsi mal 99kg:D ostatny do 110kg... a ich vykony 150kg a vysie takze pri mojom vykone 50kg som bol spokojny zo 60tim miestom... prve 4rocniky boli v scp pohoda co je jedna z najelpsich posilovni v tt.... o rok neskor som sa nezucastnil ale viem ze ucast inych pretekarov bola vysia... takztiez som sa nezucastnil ani v roku 2007 a ani 2008... prve 3rocniky boli zalezistost vylucne slovneska ale v roku 2008prisla aj vyprava z polska.. tento rok sa ocavkava najvysia ucast tak som zvedavy... Na tejto sutazi sa nedaju urobit ziadne rekordy oficialne kedze tato sutaz sluzi ako spestrenie a pekne ukoncenie sezony a je bez dopingovych testov... startovne je 15e... tak keby nejake info chcete vedet napiste sem...chysta sa nas tam velka vyprava tak pridte povzbudit...
viac na http://www.awpc-slovakia.com/component/ ... 009-trnava