Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého | Hardstreet Shop

Silovy patboj

Súťaže a iné silové športy.

Moderátori: KukoNr, Odin

Silovy patboj

Poslaťod Sabre » Sob Dec 12, 2009 11:11 pm

Zdravim vas vsetkych.. neviem ci vam nieco hovori tato sutaz. Ale myslim ze mnohym ani nie. Silovy patboj sice nema spolocne nic so silovym trojbojom a tlakom na lavicke, ktore su cisto sutaze silove ale myslim ze ju sem mozem zaradit kedze je to silovo vytrvalostna sutaz a zakladatelom tejto sutaze je pan F. Albert reprezentacny trener AWPC slovakia.

Co sa tyka historie tejto sutaze, tak najskor tuto sutaz organizoval v Gymstudiu albert a myslim ze v roku 2006 sa pokusil sutaz zverejnit a za pomoci federacie AWPC-slovakia gym studio albert vytvorilo tuto silovo vytrvalostnu sutaz na skolach.. bola to zalezitost cisto trnavskych skol. Vitazom sa stala Stredna priemyselna skola energeticka..druhe skoncilo moje gymnazium teda Gymnazium Jana Holleho(ja som ziskal cenu za najlepsieho jednotlivca z pomedzi prvakov, a za najviac opakovani v bicepsovom zhybe zo vsetkych prvakov) tretia skoncila stredna priemyselna skola stavebna a stvrte miesto obsadila zdruzena stredna priemyselna skola..
druhy rocnik sa rozsiril aj o ine mesta ako trnava takze sa konalo najskor okresne a potom krajske kolo z kazdeho okresu postupila 1skola, z trnavskeho 2 pretoze sa zucasnitlo az 7 skol z tt..
treti rocnik nabral tiez na kvantite.. a stvrty rocnik mal okresne krajske a dokonca celoslovenske kolo.. pricom cim rastla popularita a zaujem o tento sport na skolach tim viac rastli aj vykony a tak isto sa menili aj pravidla.

mozem spomenut ze v prvom rocniku boli pravidla take ake pouzival pan albert v jeho gym studiu kde cvicili chalani podstivo bez cheattingu ale v prvom rocniku sa ukazalo ako pekne sa da oklamat bicepsovy zdvich(niektore kusky boli fakt akrobaticke) a taktie az drepy(pretekar mohol ponhnut nohou vytriast si ju atd. pravidla to nezakazovali a organizator neratal s tim ze pretekari budu taky prefikani)..

takze zaklad sutaze a aj princip je isty.. kazda skola postavy 4-clene druzsvo, kazdy pretekar sa na zaciatku preteku odvazi a vypocitaju mu 40% 60% a v novych pravidlach aj 80% telesnej hmotnosti.

sutaz sa sklada z piatich disciplin.

1. Hrazda: široký úchop s použitím šikmých úchopových častí a možnosťou použitia trhačiek. Pretekár uchopí hrazdu naširoko nadhmatom za šikmé koncové časti. Môže použiť trhačky a na zápästia bandáže. Z vystretých rúk vykonáva zhyby. Opakovanie je platné, keď temeno hlavy dosiahne úroveň hrazdy.
Východisková poloha: pretekár voľne visí na hrazde, bez dotyku nôh s podložkou. (moje maximum na ptboji je 32)..

2. Benchpress: - činka o hmotnosti 60% telesnej hmotnosti pretekára (TH). maximálna šírka úchopu 82cm. možnosť použitia bandáží na zápästie a opasku
kazdemu pretekarovi nalozia 60percent telesnej hmotnosti a sou vahou robi maximalny pocet opakovani.. pokus zacina vo vystretych rukach dotyk hrudnika a konci vo vystretych rukach(moje maximum na sutazi 59opakovani.. a k tomu mi par rozhodca nezaratal: ( )

3. Bicepsovy zhyb s EZ osou: tato disciplina bola najviac diskutabilna a presla najviac zmenou pravidiel.. pretekarovi nalozia 40percent telesnej hmotnosti a s tim robi maximalny pocet opakovani co sa tyka maxima nemozem povedat ake mam pretoze kazdy rocnik mala trosku ine pravidla.. v prvom rocniku v klasickom stoji to bolo.. takze kazdy si pomahal ako len vedel.. v druhom rocniku uz musel byt zadok oprety o stenu.. ale ludia to aj tak zneuili takze v 3tom rocniku musel byt oprety zadok a aj lopatky.. pri odlepeni sa brala cinka ale ani to nestacilo kedze pretekari dlho odychovali v hornej polohe tak zakazali odychovat hore.. viac ako 3sekundy a neskor dokonca dali na tuto disciplinu casovu hranicu 5min..

4. Kliky na bradlach: platny pokus zacina vo vystretych rukach lakte minimalne pravy uhol a opat vystrete ruky tuna som mal 34opakovani najviac ale bola rezerva len som bol 2dni pred MSR nechcel som sa nicit a siel som na 5Opercent a min rok som mal iba 17platnych pokus vdaka panovi rozhodcovi ktory mi ich minimalne 20nezapocital este raz dakujem..

5. Drep: v prvom rocniku bolo 60% telesnej vahy s tim ze clovek mohol aj tancovat.. v druhom museli byt nohy v rovnakej polohe a v tretom zvysili vahu cinky na 80% a vo stvrtom to ohranicili na 10min takze tiez nemozem napiast maximum kedze sa to menilo..a teraz kazdy pretekar kazdym opakovanim ziska 1bod pocet bodov sa ziska.. zo vsetkych disciplin vsetkych 4pretekarov zo skoly a skola ktora ziska najviac bodov bud postupuje alebo vyhrava

paradoxom sutaze je ze aj ked sa sprisnovali pravidla vykony pretekarov rastli.. a uz tento rok sice iba ako divvak ale aj tak sa tesim a som zvedavy kolko novych talentov sa objavi..
BOLA TO SKORO SUPER BIAC AJ KED SCELA IBA DO RICI A NIJAK INAC !!!
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Kredit: 0

E-shop s doplnkami vivy

Re: Silovy patboj

Poslaťod RHINO » Ned Feb 14, 2010 3:30 pm

Videoprezentacia projektu:
(video je z prveho ročnika, takže pravidla su uz pomenene ale podstata ostava)
http://www.ceknito.sk/video/254751
Prílohy
metodika.doc
presne znenie pravidiel disciplin
zdroj: awpc-slovakia.com
(192 KiB) 3 krát
RHINO
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod hruzik » Ned Feb 14, 2010 3:45 pm

1. ročník foreva :D:D:D 92 bicepsových zdvihov z EZ činkou. BW: cca 83 - 85 kg. Pri drepoch som si ale potrhal meniskus a tým pre mňa päťboj skončil...

btw: na tom videu je Filip este jake ucho :D:D:D
Otázka: "Nevládze?"
Odpoveď: "Pridaj mu!"
hruzik
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Sabre » Ned Feb 14, 2010 3:52 pm

hruzik píše:1. ročník foreva :D:D:D 92 bicepsových zdvihov z EZ činkou. BW: cca 83 - 85 kg. Pri drepoch som si ale potrhal meniskus a tým pre mňa päťboj skončil...

btw: na tom videu je Filip este jake ucho :D:D:D

mam tam nejakycg 52-55kg ani neviem:D co sa tyka tochto 5boja... jj prvy rocnik bol najlepsi jako najviac burcovacky kriccania kazdy povbudzoval kazdeho... tie ostatne sice organizacne to islo ovela ovela vies dokonca aj vykony pretekarov su perfektne ale chybalo mi tam take nieco ako ked sme boli mi kedze jediny som tam krical a vsetci na mna kukali ci mi ....:D ne jak ked sme tam boli vtedy ... jako ece furt si pamatam jak si dosol k popovi ked benchoval a z par cm si mu hucal do ucha davaj este:D
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Poslaťod RHINO » Ned Feb 14, 2010 3:56 pm

noo 1:50 filip za mlada lame bicepsovy record :hell:

a presne ako hovoris, niektori by sa mali zamyslet, hrat to viac fer. a mat trochu radost z toho sportu.
RHINO
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Sabre » Ned Feb 14, 2010 7:04 pm

Inak hruzik tam si aj ty na tom videu par x.. v tvojej vrcholnej forme hh:D
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Poslaťod Alexx » Ned Feb 14, 2010 7:18 pm

ktori? ten brčkavi :D
Alexx
Poriadny sypač
Poriadny sypač

Kredit: 10

Poslaťod Sabre » Ned Feb 14, 2010 7:19 pm

Alexx píše:ktori? ten brčkavi :D

hruzik je taky ten vykoseny bez vlasov.. a je v okuliaroch... ten brckavy tenky neviem kto je:D:D:D:D
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Poslaťod hruzik » Ned Feb 14, 2010 8:57 pm

jea najlepšia forme kedysi. Síce tak za mesiac, dva budem mať silovo a objemovo lepšiu, ak nepoľavím. Len tá váha je v eľká. A s tým kričaním je to tak. Tam síce tiež pozerali na mňa ako na keketa, keď som hulákal, ale tak keď som kedysi s Lukantom cvičil, to sme po sebe kričali každý deň 2 hodiny v posilke, takže mi to neprišlo vôbec divné...

Ozaj v ďalších ročníkoch to bolo tiež tak, že členovia jednej školy podporovali druhých a naopak? že tam boli všetko kamoši? (lukanto, sobo, ondro, ty, ja? a ešte neviem kto ďalší, veď vtedy sme tam boli ako jedna rodina)
hruzik
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Sabre » Ned Feb 14, 2010 9:20 pm

hruzik píše:jea najlepšia forme kedysi. Síce tak za mesiac, dva budem mať silovo a objemovo lepšiu, ak nepoľavím. Len tá váha je v eľká. A s tým kričaním je to tak. Tam síce tiež pozerali na mňa ako na keketa, keď som hulákal, ale tak keď som kedysi s Lukantom cvičil, to sme po sebe kričali každý deň 2 hodiny v posilke, takže mi to neprišlo vôbec divné...

Ozaj v ďalších ročníkoch to bolo tiež tak, že členovia jednej školy podporovali druhých a naopak? že tam boli všetko kamoši? (lukanto, sobo, ondro, ty, ja? a ešte neviem kto ďalší, veď vtedy sme tam boli ako jedna rodina)

praveze tim to upadlo.. prvy rocnik sa mi hlavne koly tomu pacil lebo sme sa vsetci vzajomne podporovali... ostatne rocniky napredovala organizacia ale co sa tykala tej rodiny to upadlo.. napr mne robili take veci... ze na to aby ma odradili sa zacali vsetci smiat a ohovarat skor ako som zacal cvicit.. pri kazdom zakricany bol vybuch smiechu atd.. proste kazdy zelal len tomu druhemu zle.. napr volakedy sme kricali pome este jedno ale teraz uz to tak veru nebolo.. uz skor uz ti staci.. podporuju len clenovia timu ked sa to da nzavat podporou pretoze uz tam fakt nikto ani nezahucal ani nikoho neprepleskol..
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Poslaťod hruzik » Ned Feb 14, 2010 10:07 pm

škoda, škoda. Ak bude najbližšia súťaž, daj vedieť. Prišiel by som sa pozrieť
hruzik
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Sabre » Ned Feb 14, 2010 10:10 pm

hruzik píše:škoda, škoda. Ak bude najbližšia súťaž, daj vedieť. Prišiel by som sa pozrieť

ja neviem ci pojdem.. nemam ist pozriet na koho kedze uz tam znamy asi nebude nikto ale jasan dam.. tento rok by to malo byt na arcibiskupskom
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Poslaťod hruzik » Ned Feb 14, 2010 10:49 pm

veď pôjdeme sa pozrieť, ako im to ide :) a nejako ich podjebať, že keď sme tam chodili my, že to bolo iné :D
hruzik
Začiatočník
Začiatočník

Späť na Powerlifting

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk