Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého | Hardstreet Shop

Bandaze na zapestia

Súťaže a iné silové športy.

Moderátori: KukoNr, Odin

Bandaze na zapestia

Poslaťod Sabre » Sob Dec 26, 2009 12:26 am

Bandáže na zápästia

Pri tlakových cvikoch je dôležité spevniť zápästia, aby sa váha rozložila na celú ruku a netlačila naň. Silné predlaktia a zápästia však nemusia byť dostatočnou prevenciou proti zraneniu. Vyradiť sa zo železnej hry ale nikto z nás určite nechce. Typickým ničiteľom zápästia v powerliftingu je jeho pri pokuse dotknúť sa činkou hrude (brucha) pri benchpresse v tesnom drese a váhach presahujúcich 200kg. Týmto však rozhodne nechcem tvrdiť, že bandáže na zápästia sú výhradne pre súťažne aktívnych, silových trojbojárov. Využitie pre ne nájde každý silový športovec. Či už sa venuje ťažkej atletike, bodybuildingu, bojovým športom, strongmanom alebo chodí do posilňovne pre dobrý pocit.

Akú dĺžku si mám zvoliť?

Ak plánujete pridávať váhu a to posledné čo chcete aby vás limitovalo je zranenie zápästia alebo bolesť v predlaktiach, je vhodné použiť bandáže o dĺžke 80 alebo 90 cm. Je vhodné omotať zápästie a tiež aj kus predlaktia (viď. obrázok). Ak máte útle zápästia, taktiež Vám postačia kratšie bandáže 60cm. K dispozícii sú aj o dĺžke 30cm. Bandáže sú po kvalitnom opasku tá najlepšia tréningová pomôcka akú môžete vlastniť. Rozhodne sa na nej však neoplatí šetriť, pretože investícia sa vám mnohonásobne vráti v podobe zdravých zápästí.

Využijem ich iba pri tlaku na lavičke?

Boli síce vyvinuté a prispôsobené primárne na tlak na lavičke ale využijete ich aj pri iných cvikoch ako je tlak nad hlavou, vzpieračské disciplíny plus ich variácie, kliky na bradlách a mnoho ďalšieho. Sú taktiež použiteľné aj pri cvikoch kde primárne nejde o tlak rukami. Konkrétne mám na mysli drepy. V prípade ak umiestňujete pri odobratí zo stojanu činku nižšie na zadné delty, môže tlak na zápästia byť väčší ako pri drepe s činkou vysoko na trapéze.

Kedy je správny čas v tréningu aby som ich použil?

Niekto by si mohol myslieť - tvrdiť, že nie je vhodné používať bandáže na ľahšie, rozcvičovacie sérei. Tu je však môj názor odlišný. Bandáže vám pomôžu udržať všetky drobné kostičky, ktoré sa nachádzajú v zápästí pokope. Treba si pamätať, že hlavnou úlohou bandáží v tréningu je prevencia zranenia. Avšak nie je vhodné používať bandáže na všetky cviky. Rehabilitačné cviky a cviky zamerané na predlaktie by mali byť výnimkou.

Akú značku si mám vybrať?

Pre zaručenú stabilitu odporúčam používať bandáže od firiem, ktoré sa zameriavajú primárne na výrobky pre powerlifting, aj keď nie ste powerlifter. TOP značka na európskom trhu je METAL Sport & Wear, pri tejto značke nemôžete čo sa kvality týka stúpiť vedľa.

zdroj:http://www.power-sport.sk/dresy/54-bandaze-na-zapastia
BOLA TO SKORO SUPER BIAC AJ KED SCELA IBA DO RICI A NIJAK INAC !!!
Obrázok užívateľa
Sabre
Moderátor
Moderátor

Kredit: 0

E-shop s doplnkami vivy

Re: Bandaze na zapestia

Poslaťod martin-novy » Pon Jan 16, 2012 1:18 pm

Vďaka za článok, už som s powerlifting trochu pokročil, takže bandáže už budú potrebné.
Ortézy na kolena a tejpovanie prinášajú dobré výsledky pri športe.
martin-novy
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Kredit: 1

Späť na Powerlifting

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk