Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého

Ako rýchlo pribrať svalovú hmotu

Suplementy u nás a vo svete .

Moderátori: Sabre, motaba, ghost, KukoNr

Ako rýchlo pribrať svalovú hmotu

Poslaťod oddo » Sob Júl 18, 2009 3:16 pm

Tempo priberanie svalstva je dané predovšetkým množstvom bielkovín a energie, ktoré máte k dispozícii. Energiu potrebujete, aby vaše svaly zvládli namáhavý tréning, bielkoviny slúžia zase k tomu, aby sa svaly dobre regenerovaly a rástli.

ZÁSADY VÝŽIVY

Bielkoviny: Bežne sa odporúča jesť asi 2 gramy bielkovín na 1 kg telesnej hmotnosti. Bielkoviny by mali mať komplexné zloženie, tj pochádzať z rôznych zdrojov ako vaječných bielkov, nízkotučných mliečnych výrobkov, mäsa, hydiny a rýb, obsahujúcich rôzne aminokyseliny ako stavebné kamene svalových bielkovín.

Energie: I keď proteíny sú ako tehly, z ktorých staviate budovu svojho tela, bez dostatku energie by sa nikdy nedostali tam, kam patrí - do svalov. Energiu prijímajte z energetických sacharidov az malého množstva tuku, obsiahnutého v potravinách. Keď je energie dostatok, proteíny splnia svoju úlohu, tj premení sa na svalovú hmotu a zregeneruje ju. Ak však energie zo sacharidov a tuku chýba, bielkoviny sa spáli na chýbajúce palivo a telo začne trpieť ich nedostatkom. Máte vždy na výber široké spektrum energetických sacharidov zo zemiakov, ryže, cestovín, ovocia, džúsov, džemov, medu, hrozienok, nízkotučných zmrzlín a pečiva.

Výživa v číslach: 80 kg vážiaci kulturista, ktorý má menej ako 8% telesného tuku, by mal denne prijať približne 540 g sacharidov, 180 g bielkovín a 70 g tukov v 5-6 denných dávkach. Tí ostatní si vypočítajú svoju dennú potrebu živín z hodnôt, vzťahujúceho sa na 1 kg telesnej hmotnosti: sacharidy 6 g / kg, bielkoviny 2 g / kg a tuky 0,8 g / kg. U jedincov s veľmi rýchlym metabolizmom možno použiť aj vyšších hodnôt.

Tréning: Jeho zásady sú pomerne jednoduché. Trénujte päťkrát týždenne, používajte komplexné (neizolované) cviky ako benčpres, dřepy, mŕtve ťahy, výpady, Pullover, príťahu v sede, tlaky a upažování na ramená. Cvičte úzky benčpres a francúzsky ťah na triceps a bicepsové shyby na dvouhlavý sval. Cvičte po 6-10 opakovaniach s prestávkami 60-90 sekúnd v 6-8 sériách na bicepsy a triceps, 7-10 sériách na ramená a 12-14 sériách na nohy a chrbát. Nezabúdajte ani na brucho pri predkopávání a sedechlezích, ani na lýtka. Procvičujte je aspoň dvakrát týždenne.

Príklad jednoduchého jedálnička

1. JEDLO
2 míchaná celé vajcia + 1 bielok
2 plátky netučného syra
2 krajícem celozrnného chleba
2 lyžice džemu
300 ml džúsu

2. JEDLO
90 g steaku s vyřezaným tukom
2 šálky ryže
2 lyžice sójovej omáčky
½ šálky zelených fazule

3. JEDLO
150 g lososa
220 g pečených zemiakov
½ šálky cukiny varené v pare
1 veľký banán
TRÉNING

4. JEDLO
110 g kuracích pŕs
2 lyžice majonézy light
1 celozrnná bageta
cibuľa
hlávkový šalát
Müsli tyčinka

5. JEDLO
110 g morčacieho mäsa
200 g varených zemiakov
1 malý rohlík
zeleninový šalát s netučnou zálievkou

6. JEDLO
110 g kuracích pŕs
Pita chlieb
kečup
1 šálka netučné zmrzliny

Jedálny lístok obsahuje: 3600 kcal energie, 195 g bielkovín, 543 g sacharidov a 72 g tukov.

Poznámka: Po poslednom jedle už netrénujte, po tréningu by malo vždy nasledovať ešte aspoň jedno jedlo, ktorým doplníte do tela živiny.
Dorian jātestē

EDIT:: Clanok som prelozil, a zmenil som ho na dolezity !
Obrázok užívateľa
oddo
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Kredit: 0

E-shop s doplnkami vivy

Poslaťod thunderh4wk » Sob Júl 18, 2009 3:24 pm

tento clanok je na dve veci - na hovno a na rit...
Obrázok užívateľa
thunderh4wk
V žilách mu koluje NITRIX

Poslaťod Odin » Sob Júl 18, 2009 3:30 pm

mozno je na dve veci ale ja ho tu schvalne necham nech si kazdy z neho zoberie co potrebuje...je aj tak samozrejme ze nikto to nebude dodrzavat ale kazda informaci sa zide zaciatocnikom.
My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Obrázky: 52
Kredit: 28

Re: Ako rýchlo pribrať svalovú hmotu

Poslaťod mr.green » Pia Okt 02, 2009 5:42 pm

také cukry co su v gajnery, nie su nikde ani vo vločkách, hned rozložitelne a použitelné vo svaloch.na nete gajner 30-50%, kupis za par halierov.a jesť to môžu aj deti, a tehotné ženy, takže bez obav.

A amináče, sú number1.co si počul je irelevantné ked nevieš načo sú.
Lebo ja som ti ich odporučil ráno, na lačno ihned po prebudení, čím sa zabráni katabolizmu.
Anabolický efekt v tele, je ked máš vela cukrov, bielkovin(energie)a svaly maju nadbytok toho co potrebuju na ich stavbu.

Katabolický efekt je ked sa rano zobudíš, tvoje telo všetko vstrebalo cez noc, a aj ked nie si hladný, prebudíš sa a všetko ti v tele ako aj svaly začne pracovať.Lenže ked nemas dostatok energie, bielkovin(amino je cista bielkovina)tak si telo bere energiu zo svalou-katabolizmus, lebo tam je nahromadená najviac.a predpokladám že ked tvrdo pracujes na svaloch, nepotrebujes aby ti ubudala s nich energia-cukry, bielkoviny.
Čo poznám zvery, tak majú budík na 3tiu ráno, a vipijú gajner s aminacmi, aby nedali ani na chvilu možnosť katabolizmu.
To je aj celý princíp prečo treba viac krát denne jesť.Pozor, nie vela, ale viac krát.to je rozdiel. ked ješ 4krát veľa, a potom dlho nič, práve ked je to nič-nastava katabolizmus.
Preto každý hovorí, nie vela, ale viac krát, aby telo nebolo v katabolizme.Ale v noci nič neješ, ale telo aj ked spí, tak funguje, síce na menšie obrátky, ale zniečoho musí čerpať energiu, a ked ju nema, bere ju odtial, kde má najvýhodnejšie-zo svalou
A ak ti môžem povedať úprimne, po 2 rokoch, pokial nemáš v treningu, gajner, protein, amino, možeš cvičiť kolko chces a budeš sa len udržiavať, ale nič ine nedosiahnes.
A na 120% nárast odporúčam tribullus.tiež ho nájdeš na nete za par halierov.A je bezkonkurenčný.
Ostatné hluposti sú na nič, resp.pre teba nepotrebné, ale toto čo ti odporúčam je každé na niečo iné, a ked to spojíš, neexistuje nič medzi nebom a zemou, prečo by si nemal vyzerať tak ako chceš.
protein-bielkoviny, hlavný materiál na stavbu svalou.
gajner-cukry, na okamžitú premenu a nával energie do svalou,-anabolizmus
amino- zloženie kyselín ktoré si telo nevie samo vytvoriť, čistá bielkovina(čiže stavba svalou)-iná ako má protein(takže svaly budu mat aj tu aj tu bielkovinu), antikatabolický efekt(ked vieme kedy to treba užiť)-lebo sa vstrebavaju ihned po užití v tele
tribulus-zvyšuje tvorbu tvojho vlastného hormonu(testosteron-mužský pohlavný hormon)-ktorý je najdôležitejší v kulturistike ako takej.Lebo, zneho ti ide, agresivita, sila, rýchlejšia regenerácia, proste všetko(preto je to mužský hormon, a ženy nemôžu byť take silne a drsné, a výbušne lebo ho nemajú, resp.maju straštne maličké percento.
.-aj steroidy(väčšina)je na báze testosteronu(testostron depo, omnadren-4, zložkový testosteon, methylotestosteron.....)
Lenže u steroidov, ti nezvyšujú tvorbu tvojho vlastného, ale sa ti dostáva do tela(inj./tableta) umelý, resp.chemický vytvorený.Preto je vinikajúci, po steroidovej kúre(aby naštartoval tvoj vlastný, lebo v kure ti vlastný hormon klesne a umelý stúpne-vtedy po kure všetci niečo rýchlo zhodia co nabrali v kure, lebo kým sa naštartuje tvoj vlastný a umelý už nedavaš, máš ho v tele strastne malo.(to vie ale malokto)
mr.green
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod thunderh4wk » Pia Okt 02, 2009 7:10 pm

a teraz pan zeleny popisal kopu blbosti... :D
Obrázok užívateľa
thunderh4wk

Poslaťod Odin » Pia Okt 02, 2009 8:11 pm

Suhlasim s thunderh4wkom, kazdy kto sa trochu viac vneuje kulturistike uzna, ze su to povacsine hluposti.....napr. ako mozes napisat ze tribulus je na 120% na rast ? Z gaineru sice priberie ale velke percento z toho bude tuk, ak nie vsetko.......Gainer je len krajne riesenie zufalcov ktory nemozu a nemozu pribrat za ziadnu cenu, kto chce pribrat kvalitnu hmotu musi papat vela vela maska a proteinov,(bielkovin) a inych veci....Gainer by som daval tak maximalne po treningu na doplnenie glykogenu do svalovych buniek, idealne je maltodextrin, ktory je omnoho lacnejsi ako gainer a nic viac, lebo dost cukru je aj v kazdodennej strave a pokial clovek nie je v diete je to viacej na skodu ako uzitok.
My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Obrázky: 52
Kredit: 28

Poslaťod miroVK » Pon Okt 05, 2009 12:22 pm

chlapi ja som si to tu precital len teraz....
Vyjadrim svoj nazor " :lol: :lol: :lol: :lol: "

Dakujem za tu moznost... :wink:
Obrázok užívateľa
miroVK

Kredit: 2

Poslaťod gorila » Štv Okt 22, 2009 8:04 pm

zaujimave citanicko :lol: :lol: :lol:
gorila
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Poslaťod shadow27 » Pia Okt 23, 2009 8:23 pm

green,ty si fakt pekne mimo.... :lol:
Obrázok užívateľa
shadow27
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Poslaťod struper » Sob Okt 24, 2009 11:03 pm

no ja by som sa chcel pridat len teraz som sa tu prihlasil a naozaj neviem co si mam mysliet lebo kazdy pise nieco ine a neviem co je stoho fakt pravda..ja cvicim bude 2 roky a za ten prvi rok som pribral okolo 10 kil ten dalsi druhy rok stojim na tej istej vahe a sa mi zda ze mi aj svaly prestali ras..popritom mam aj gainer ktroy pijem teraz uz iba po treningu mam aj amina ktore beriem 3 krat do dna mam aj NO oxid ktory pijem pred treningom a mam aj protein ktory uzivam pred psanim a zda sa mi ze toho mam dostatok lebo sa snazim aj zdravo jest ako tuniak vajicka kuracie maso atd. ale stale nerastiem a stojim na tej istej vahe!! tak som si povedal ze to bude asi treningom ale cvicim 4 krat do dna a cvicim uplne vsetko obmienam cviky a stale nic...tak naozaj neviem co uz mam robit..tak poradi mi niekto??????
struper
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod struper » Sob Okt 24, 2009 11:05 pm

oj samozrejme ze nie 4 krat do dna ale do tyzdna sorry za chybicku!!!
struper
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod trancerider » Pon Nov 02, 2009 4:47 pm

vypni caps lock.
zalezi to hlavne na strave,k tomu mozes brat niake suplementy,protein napr.naberanie svalov je proces postupny a dlhodoby,ziadne rychlo neexistuje.
Obrázok
Obrázok
hearing the music is just like seeing the colors of trance and feeling the power of acid.
Obrázok užívateľa
trancerider
Moderátor
Moderátor

Poslaťod thunderh4wk » Pon Nov 02, 2009 6:53 pm

rychlo sa ani pes nevysere...
Obrázok užívateľa
thunderh4wk

Poslaťod miroVK » Pon Nov 23, 2009 2:40 am

4brokenwings píše:takze budem musiet proteiny uzivat dlhodobejsie?

sorry,ale na toto musim reagovat...
Teda moja reakcia :lol: :D :lol: :D :lol: :D :D :xixi: :xixi: :xixi: :sialenost: :sialenost:
Obrázok užívateľa
miroVK

Kredit: 2

Poslaťod Kwiki » Str Apr 28, 2010 11:52 am

Ludia chcem sa spytat ako sa mam stravovat v den ked necvicim ?? napr. sobotu, nedelu..mam dodrziavat stravu jak cez tyzden alebo mozem jest co chcem ???
Kwiki
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Ďalší

Späť na Doplnky výživy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk