Nitrix.sk | Kreatin | Doplnky výživy | Cviky | Proteíny | MuscleTech | Scitec | Gaspari | Musclemaker | Optimum Nutrition | Dymatize | BSN | Megabol | Nutrex
 Tričká | Eroticke pomocky a afrodiziaká v top sexshope. Najrýchlejšia sex poradna online. | Váš odkaz tu za 3.6 € » | Doplnky výživy RN doplnky dostupné pre každého

Pribrať alebo nabrať ?

Debata o všetkom možnom, proste čo len chcete !

Moderátori: Sabre, ghost, KukoNr

Pribrať alebo nabrať ?

Poslaťod Odin » Pia Máj 22, 2009 10:45 pm

Pribrať alebo nabrať ?

Ako pribrať? Ako nabrať svalovú hmotu? Ako rýchlo priberiem? Čo mám jesť keď chcem rýchlo pribrať...a kopec podobných otázok snáď pozná každý z nás.
Dá sa povedať, že všeobecne je to asi najčastejšia otázka začiatočníkov a v inom prípade aj pokročilejších jedincov ale to by bol trochu iný článok.

Čo si treba uvedomiť ?

Podľa mňa je to strašne jednoduché pribrať len veľa ľudí sa dopúšťa veľa chýb a preto sú v tom omyle, že pribrať sa nedá, respektíve je to ťažké a on nemôže a podobne hlúposti.
Inak je dokázané neexistuje organizmus, ktorý by nebol schopný pribrať (a vlastne ani schudnúť).
Je dôležité aby človek vedel čo konkrétne chce alebo čo očakáva od toho keď chce pribrať. Lebo je rozdiel keď chce pribrať jedinec ktorý ma sotva 50kg a jedinec ktorý ma 80 kg, tomu ťažšiemu určite nebude jedno čo priberie ale bude sa snažiť pribrať vo väčšine prípadov čo najčistejšiu svalovú hmotu (ale to je zase iná téma). V priberaní zohráva by som povedal dosť veľkú rolu psychika človeka. Ako? Jednoducho tak, že keď si budete stále namýšľať že nemôžete pribrať a že nepriberiete a že sa to nedá, tak to len budete privolávať a v mysli nevedome podporovať a ak poznáte zákon príťažlivosti tak to aj svojim spôsobom obrazne povedané privoláte a naozaj nepriberiete. Treba si stanoviť jasný ciel a robiť všetko tak ako sa to dá a nevyhovárať sa ako sa to nedá ! Inak to vlastne platí pri všetkom

Ako na to ?

Jednoducho povedané keď budete veľa jest, priberie. Nič nie je jednoduchšie ako pribrať, ja som dakedy mal podobný problém a nemohol som ani za svet pribrať, bol som hrozne chudý a mal som na úplnom začiatku sotva 57kg. Celé je to také jednoduché, že sa to dá zhruba zhrnúť do jednej vety. Ak chcete pribrať, musíte jesť, jesť a ešte raz jesť lebo inak to nejde. Proste prijem energie ktorú prijmete musí byť väčšia ako tú ktorú z tela vydáte nejakou aktivitou a vtedy bude tele prebytok energie a ta sa začne ukladať vo forme tukov a to bude mat za následok to, že človek začne priberať. Čiže na pribratie sú dobré hlavne sacharidové jedlá a sacharidové nápoje (Gainer) a bielkovinové jedlá a rôzne druhy proteínov ale tie skôr pre pokročilejších ktorý nepotrebujú pribrať za každú cenu moc do tuku, a preto by som začiatočníkom skôr odporúčal gainer ako proteín. Pri naberaní je všeobecne známe ak chce človek pribrať mal by prijať aspoň 2,5-3g bielkovín na 1kg hmotnosti a u sacharidov to je približné 8-10g/1kg niekde sa uvádza menej a niekde viacej sú to len orientačné hodnoty stačí ak sa budete držať približne tohto. Tu si zase treba uvedomiť, že začiatočníkom je výhodnejšie pribrať zo sacharidov ako z proteínu. Ale aj tak najdôležitejšou vecou celej problematiky je STRAVA! A to je asi problém väčšiny ľudí ktorý nevedia pribrať lebo sa dopúšťajú jednej veľkej zásadnej chyby ktorú snáď robil na začiatku každý z nás a tou je nedodržiavanie pravidelnej stravy a celkove zlé stravovacie návyky. Áno správne je to na 80-85% všetko o kvalitnej pravidelnej vyváženej strave. Uvediem príklad mám kamarátov ktorý sa stále sťažujú že nemôžu pribrať a pritom tvrdia veď mám aj gainer aj ho jem a sa ho potom spýtam akú ma stravu a on povie že veď jem dnes som zjedol 8 rožkov a 2 horalky.....a ja sa len usmejem a poviem no gainer ti nepomôže začni poriadne jesť a potom sa budeme ďalej rozprávať. Ďalším problémom je, že sa ľudia doslova prežierajú nejedia pravidelne ale pchajú do seba dobre že nie trojité porcie jedál a potom povedia veď jem poriadne tak ako je možné že nepriberám ? To je zle, treba jest menej ale často pekne si to rozložiť počas celého dňa aspoň na 4-5chodov porcie a správne rozdelenie živín pomer napr. pre 60 kg jedinca. BST 150/600/65 (bielkoviny/sacharidy/tuky) to by malo stačiť na priberanie. Doplnky výživy sa volajú preto tak lebo slúžia len na doplnenie stravy a to väčšina ľudí stále nevie pochopiť.
Moje odporúčanie je také, že kto nemôže pribrať tak prvom rade nech hľadá problém hlavne v jedálničku a nie za každú cenu v doplnkoch a v tréningu. Ďalej je treba sa zamyslieť nad tým, že nie je dobré priberať za každú cenu a hlavne nie sa prežierať lebo už také obžerstvo ma za následok aj zdravotne riziká a to už si myslím nemá ani nič spoločné so zdravým rozumom veď predsa toto je kulturistika a nie dáke sumo :roll:

Obrázok

Tu snáď môžem len na záver konštatovať, že ozaj platí spojenieSte to, čo jete

(Autor: Odin)

My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Obrázky: 52
Kredit: 28

E-shop s doplnkami vivy

Poslaťod gorila » Pia Máj 22, 2009 11:31 pm

Strucne jasne vystizne ;)
gorila
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Kredit: 0

Poslaťod Odin » Sob Máj 23, 2009 9:26 am

Snazil som sa to pisat cim najstrucnejsie aby to zaciatocnik jasne pochopil kde je problem, neislo mi o dake konkretne hlbkove rozoberanie problematiky ja som len chcel poukazat na to ako jednoducho sa to da ked clovek vie ako na to :wink:
My life is gym, my home is http://doplnky-fitness.sk !
Obrázok užívateľa
Odin
Administrátor
Administrátor

Obrázky: 52
Kredit: 28

Poslaťod Marshall » Uto Júl 21, 2009 10:37 am

pribrat je blbe...tazko to potom ide dole(v mojom pripade)....radsej nabrat
Obrázok užívateľa
Marshall
Mierne pokročilý
Mierne pokročilý

Kredit: 1

Poslaťod Foose » Ned Aug 23, 2009 11:57 pm

ja zas mam ten problem ze mam len 52 kg no snazim sa jest a jest a jest
no vydrzal som tak asi 4 dni jest ale potom som tovzdal :roll: potom ma steho naduvalo a mal som dost....no ja to mam dost tazke kedze hram futbal a vela beham no potrebujem viac fyzickej sily....skusal som aj nejake tablety aj injekcie b12 no niiiic snazim sa no daako to nejde :( :(
Foose
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod trancerider » Pon Aug 24, 2009 8:35 am

skus niaky cas sa venovat len cviceniu,malo by to ist hore :wink:
Obrázok
Obrázok
hearing the music is just like seeing the colors of trance and feeling the power of acid.
Obrázok užívateľa
trancerider
Moderátor
Moderátor

Re: Pribrať alebo nabrať ?

Poslaťod Ainkurn » Pia Jan 08, 2010 4:50 pm

tak tam bol pes zakopany lebo ked jem tak jem len za PC inde snad ani nie a mozno tak 2 krat za den takze dolezite je po menej a vic krat za den :hell:
Obrázok
Obrázok užívateľa
Ainkurn
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Ainkurn » Štv Mar 25, 2010 5:37 pm

A este podotknem ze nikdy nejedzte v strese alebo ako ja za pocitacom vzdy sa snazte v klude pri stole kde sedite a nie na posteli alebo postojacky Ja osobne som zacal jest poriadne tym myslim 6-krat denne 2 teple jedla jedno pred spanim vela zeleniny a jogurtov,mlieka cize bielkoviny cize zacal som sa stravovat takto od 1.janauara meriam 192 cm vazil som vtedy 61 kg teraz je 25. marec a vazim 72 kg cize som pribral za necele tri mesiace 11 kg a stale naberam a este ak fajcite prestante uvidite ako Vam to zodvihne vahu a vrati sa Vam chut do jedla ide to len sa na to treba sustredit :wink:
Obrázok
Obrázok užívateľa
Ainkurn
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod dante666 » Sob Aug 07, 2010 8:33 pm

treba si uvedomiť, že tuk je zbytočné tkanivo. spomaluje a hlavne tuk zanáša cievy. veľa svalov nepreferujem, ale radšej tie, ako tuk...
dante666
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Poslaťod QuickShare » Štv Jan 13, 2011 4:25 pm

Caute....ja ked som zacinal cicit(pravidelne vo fitku doma som cvicil aj predtym+rekreacne fitko) mal som cca 79az82Kg nepamatam sa prestne...cvicil som na internate takze strava nebola idealna ani na doplnky som nieako moc nemal+nedostatok spanku co je asi najhorsi faktor a tiez alkohol nie casto ale bol..no snazil som sa....teraz mam daleko do posilky takze ked sa da chodim nie vzdy sa podari tak vynechavam treningy ktore sa snazim nahradit cvicenim doma a pod...
takze od zaciatku do teraz preslo nieco cez rok no nemozem povedat ze to podctivo odcvicil (skuskove obdobie a pod to boli dni kedy treningu moc nebolo)...

co som tym chcel povedat ze za to obdobie sa moja vaha zmenila na cca 92az 95Kg pri vyske cez 190cm..
no aby to bol nieaky podstatny rozdiel tak neviem ak niekomu poviem ze vazim 95Kg tak mi nechce verit..
iste som mohol nabrat aj viac ak by som mal lepsie podmienky no som spokojny uz aspon nechodim po fitku ako kacka ale viem co robim a to co robim ma bavi len skoda ze casto nemam kde...

poznam chlapca co za dve roky s chachara ako chrt bol nabijak ale fakk velky typek jeden s najvedsich buchacou co som stretaval v posilke a daval rady aj takym co cvicil aj raz tak dlho ako on....bol nizsky ale velky..

btw:ja uz ani neviem co som tymto chcel povedat no prave som dohovoril tak vela stastia pri naberani ci priberani..

:body:
QuickShare
Začiatočník
Začiatočník

Kredit: 1

Poslaťod afa » Uto Jan 18, 2011 6:03 pm

ahojte.Dlhsie som sa tu neukazal,ale som tu nezanevrel som na Vas.Tolko ktomu vsetko je jasne a zbytocne len opakovanie,ale nenapisal by som keby som nemal dovod.Skratka davnejsie asi rok dozadu sedim si na wc a citam si a zrazu ze posilovna a adt. v nejakom casopise a priberanie tam bolo.Matne si na to pamatam za to sa pytam ze niekolko percent ludi ktory cvicia maju nejak zlu genetiku alebo neviem skratka je ich nejak 3 alebo tak percent ze dva dni nejedia poriadne alebo ze troska vynechaju posilku napr. tyzden co je myslim si vobec nie vela oddychnut si telo a atd. ze hned klesnu ze riadne klesnu bud zo svalovej hmoty ale aj z vahy co je na tom?lebo akoze nejem bohvie ako!priznavam ale jedaval som a nepriberal som vela to vam poviem,iny uz davno by pribrali a som troska zufaly ze uz ma to prestava bavit urcite je aj vomne chyba ale podla mne nie vo vsetkom.Velmi by som bol vdacny za odpoved DAkujem a stastny novy rok som Vam este nedoprial :)
afa
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod siminkoMj » Sob Mar 12, 2011 7:02 pm

Ja som potreboval schudnuť za 2 týždne 5 kg pretože potom by som nemohol nastúpiť na kategóriu 65 kg
a či veríte či nie mne sa to podarilo hoci som tie 2 týždne nejedol moc mastné jedlá ,sladkosti ,ale skôr miláčik a takéto bielkovinové produkty :oops:
siminkoMj
Začiatočník
Začiatočník

Poslaťod Afr1can » Štv Jún 09, 2011 9:04 pm

Ja som tiez hraval futbal ..Mam vysku 1.77 cm a ked som hraval futbal mal som 75 KG ... chcel som pribrat podarilo sa mi to koli zraneniu :D Operacia kolena uz futbal nehravam pol roka pribral som 5 kg a hned vyzeram lepsie .. bez ziadnych pripravkou injekci som pribral 5 kg ... Len treba jest .. Masoo hlavne ..a smotany tvaroh atd :D
Afr1can
Náhodný okoloidúci
Náhodný okoloidúci

Späť na Diskusia o všetkom

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

ODKAZY:

| Musclemaker - Original Streetwear | Predaj automobilov, AUTOBAZAR | E-shop doplnky-fitness.sk | Nitrix.sk | Kreatín monohydrát web | Pomoc študentom TF Nitra | Doplnky výživy |
Doplnky výživy MEGABOL | Doplnky výživy a bodybuilding magazín |Posilování, kulturistika a fitness | Slevy | fitness models babes | Autoprislusenstvo , Parkovacie senzory , Autoalarmy keetec , Centralne zamykanie kontaktné šošovky s darčeky.

Bambusová móda - bambusové oblečení, které si díky jeho skvělým vlastnostem zamilujete

bsnstore doplnky-fitnes doplnky-fitness.com  doplnky-fitness.eu doplnky-rockgym.cz  doplnky-usa doplnkyfitnes.sk gamesfull kulturistika-fitness narodniar.sk